Skip to content
Kezdőlap » 5 módszer az úszás után bedugult fül kidugítására

5 módszer az úszás után bedugult fül kidugítására

  • admin 

Sziasztok, úszás és SUP szerelmesei!

Szerintem sokan találkoztatok már azzal a kellemetlen érzéssel, amikor úszás után bedugul a fületek, és úgy érzitek, mintha víz maradt volna a fülcsatornában. Én is jártam már így, és tudom, mennyire bosszantó tud lenni. Ebben a bejegyzésben néhány hasznos tippet szeretnék megosztani veletek arról, hogyan szabaduljatok meg a víztől a fülben úszás után.

1. A gravitáció ereje

Az egyik legegyszerűbb módszer a víz eltávolítására a fülből az, ha kihasználjuk a gravitáció erejét. Álljatok egyik lábatokra, és dőljetek oldalra úgy, hogy a bedugult fül felé nézzetek. Paskoljátok a fejetek másik oldalát, így a víz könnyebben kifolyhat a fülcsatornából. Ezt a módszert többször is megismételhetitek, amíg a víz teljesen eltávolodik a fülcsatornából.

2. A vákuum létrehozása

Egy másik hatékony módszer a vákuum létrehozása a fülben, amely segít kiszívni a vizet. Ehhez helyezzétek a tenyereteket a bedugult fülre, és nyomjátok erősen, majd hirtelen távolítsátok el a kezeteket a fülről. A vákuum hatására a víz kifolyhat a fülcsatornából. Ezt a módszert is többször megismételhetitek, ha szükséges.

3. Fülbevaló alkohol vagy ecet

A fülbe cseppentett alkohol vagy ecet segíthet eltávolítani a vizet a fülcsatornából, és egyben csökkentheti a fertőzés kockázatát is. Keverjetek össze egyenlő arányban alkoholt és ecetet, és cseppentsetek néhány cseppet a bedugult fülbe. Hagyjátok hatni egy-két percig, majd döntsétek oldalra a fejeteket, hogy a folyadék kifolyhasson. Ügyeljetek rá, hogy ne használjátok ezt a módszert, ha a fülcsatornában perforáció vagy sérülés van, mert ez irritációt okozhat.

4. A fülkagyló nyomása

Egy másik módszer, amely segíthet a víz eltávolításában a fülcsatornából, az a fülkagyló megnyomása. Ehhez fogjátok meg a fülkagyló felső részét a mutatóujjatokkal és a hüvelykujjatokkal, majd óvatosan húzzátok felfelé és hátra. Ez a mozdulat segít megnyitni a fülcsatornát, és megkönnyíti a víz eltávolítását. Tartsátok ebben a pozícióban néhány másodpercig, majd engedjétek vissza a fülkagylót a helyére.

5. A hajszárító használata

A hajszárító is segíthet a víz eltávolításában a fülcsatornából, ha óvatosan és helyesen használjuk. Állítsátok a hajszárítót a legalacsonyabb hőmérsékletre és közepes fúvóerőre, majd tartózkodjatok legalább 30 cm-re a fültől. A hajszárító meleg levegője segít elpárologtatni a vizet a fülcsatornában. Ügyeljetek rá, hogy ne használjátok a hajszárítót túl közel a fülhöz, mert a meleg levegő károsíthatja a fül érzékeny bőrét és a hallójáratot.

Összefoglalva, a fent bemutatott tippek és trükkök segítségével könnyedén megszabadulhattok a bedugult fül érzésétől úszás után. Fontos, hogy mindig óvatosan és körültekintően járjatok el, hogy ne okozzatok sérüléseket vagy irritációt a fülben. Ha a probléma tartósan fennáll, vagy fájdalom is társul hozzá, mindenképpen forduljatok orvoshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük