Skip to content
Kezdőlap » Tiszakécske Holt-Tisza

Tiszakécske Holt-Tisza

Tiszakécske Holt-Tisza

A Tiszakécske Holt-Tisza egy népszerű horgászparadicsom, amely a Tisza folyó egyik mellékágában található. Ez a gyönyörű természeti környezet ideális helyszín a pihenésre és a horgászatra egyaránt. A tó környezete békés és nyugodt, így tökéletes választás azok számára, akik szeretnének egy kicsit kiszakadni a mindennapok zajából. A Holt-Tisza partjai fásított területekkel és zöldellő növényzettel vannak körülvéve, ami még vonzóbbá teszi a helyszínt.

A víz tiszta és átlátszó, ami lehetővé teszi a horgászok számára, hogy megfigyeljék a víz alatti életet. A tó mérete és formája változatos, így különböző horgásztechnikák alkalmazására ad lehetőséget. A Holt-Tisza nemcsak a helyi lakosok körében népszerű, hanem az ország más részeiből érkező horgászokat is vonzza. Az évszakok változása különböző horgászélményeket kínál, így egész évben érdemes felkeresni.

A tó jellemzői

A Tiszakécske Holt-Tisza jellemzően csendes, nyugodt vizekkel rendelkezik, amelyek ideálisak a pihentető horgászathoz. A tó területe több hektáron terjed el, így bőven van hely a horgászoknak. A víz mélysége változó, helyenként sekélyebb, máshol mélyebb, ami különféle halfajták megtalálását teszi lehetővé.

Halfajták

  • Ponty
  • Keszeg
  • Harcsa
  • Süllő
  • Amur

Szabályok

A Tiszakécske Holt-Tisza területén a horgászat során be kell tartani a helyi szabályokat és rendelkezéseket. Minden horgásznak rendelkeznie kell érvényes horgászjeggyel. Tilos az élőhalas csalizás, valamint a túlzott mennyiségű hal kifogása. A horgászat csak a kijelölt területeken engedélyezett.

Szolgáltatások

  • Horgászbolt
  • Csónakbérlés
  • Piknikező helyek
  • Parkoló

Jegyárak

A napijegy ára felnőtteknek 2500 Ft, míg gyerekeknek és nyugdíjasoknak 1500 Ft. További információkért és a bérletek árairól érdemes felkeresni a hivatalos weboldalt vagy a helyszínen érdeklődni.

Megközelítés és parkolás

A Tiszakécske Holt-Tisza könnyen megközelíthető autóval a közeli főutakról. A helyszínhez tartozik egy nagy parkoló, ahol a horgászok és látogatók kényelmesen parkolhatnak. A parkolás ingyenes. Tömegközlekedéssel érkezők számára a legközelebbi buszmegálló Tiszakécske városában található, ahonnan a tóhoz gyalogosan vagy helyi taxi szolgáltatással lehet eljutni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük