Skip to content
Kezdőlap » Tisza folyó

Tisza folyó

Tisza folyó

A Tisza folyó Magyarország második legnagyobb folyója, amely hosszú útján számos lehetőséget kínál a horgászat szerelmeseinek. A folyó kanyargós medre, változatos élővilága és természetes szépsége teszi igazán vonzóvá a horgászok számára. A Tisza folyó mentén számos horgászparadicsom található, ahol a csend és a nyugalom mellett a horgászsiker is garantált. A folyó vize gazdag halállományban, így a horgászok széles választékban találhatnak itt halfajták közül válogathatnak. A Tisza-tó kialakítása óta a folyó egyes szakaszai még inkább kedveltté váltak a horgászok körében. A folyó menti települések horgászati infrastruktúrája is folyamatosan fejlődik, így a horgászok minden szükséges szolgáltatást megtalálhatnak. A Tisza folyó horgászati lehetőségeit nem csak a helyi lakosok, hanem a távolabbról érkező vendégek is szívesen veszik igénybe. A folyó menti táj változatossága és természeti szépsége magával ragadó, így a horgászat mellett a természetjárók is megtalálják számításaikat. A Tisza folyó horgászhelyei között megtalálhatók a nyugodt, csendes partszakaszok éppúgy, mint a kihívást jelentő áramlásos részek, ahol a nagyobb példányok megszerzése igazi kihívást jelenthet.

A tó jellemzői

A Tisza folyó jellemzően lassú folyású, helyenként gyorsabb áramlású szakaszokkal tarkított. A meder változatossága és a vízi növényzet gazdagsága ideális élőhelyet biztosít sok halfaj számára. A folyó mentén található mocsaras területek, holtágak és kis tavak további érdekességeket és horgászati lehetőségeket kínálnak.

Halfajták

 • Ponty
 • Keszegfélék
 • Harcsa
 • Süllő
 • Csuka
 • Amur
 • Compó

Szabályok

A Tisza folyón való horgászathoz érvényes állami horgászjegy és a területi jegy megléte szükséges. A folyó egyes szakaszain különleges szabályok is érvényben lehetnek, mint például a fogási kvóták vagy a tilalmi időszakok, ezért mindig tájékozódjon a helyi horgászegyesületeknél.

Szolgáltatások

 • Horgászboltok a folyó mentén
 • Szálláslehetőségek a közelben
 • Csónakbérlés
 • Professzionális horgászvezetők

Jegyárak

A jegyárak változhatnak a folyó különböző szakaszain, és függnek a horgászni kívánt terület nagyságától és típusától. Általános információkért és árakért látogasson el a helyi horgászegyesületek weboldalaira vagy keressen fel egy horgászboltot.

Megközelítés és parkolás

A Tisza folyóhoz való hozzáférés az ország számos pontjáról lehetséges, mivel a folyó hosszú útvonala több megyén is áthalad. A legtöbb horgászhely jól megközelíthető autóval, és a part mentén számos parkolási lehetőség áll rendelkezésre. A pontos megközelítési útvonalakért és parkolási információkért érdemes előzetesen tájékozódni a kiválasztott horgászterületre vonatkozóan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük