Skip to content
Kezdőlap » Tatabányai Salakos tó

Tatabányai Salakos tó

Tatabányai Salakos tó

A Tatabányai Salakos tó egy népszerű horgászhely, amely a természet és a nyugalom szerelmeseit egyaránt vonzza. Ez a mesterségesen létrehozott tó Tatabánya közelében található, festői környezetben, amely nem csak a horgászat szerelmeseinek kínál kikapcsolódást, hanem a természetjáróknak is. A tó kialakítása óta számos halfajtának ad otthont, így a horgászok széles választékban próbálhatják ki tudásukat. A tó partja jól karbantartott, így a horgászat mellett a pihenésre és a családi programokra is kiválóan alkalmas. A Salakos tó területe viszonylag nagy, így még a legforgalmasabb napokon is könnyen található szabad hely a parton. A tó vizének minősége és a halállomány egészsége rendszeres ellenőrzés alatt áll, biztosítva ezzel a horgászok számára a legjobb élményt. A tó környéke kiválóan alkalmas sétákra és kerékpározásra is, így a horgászat mellett más aktivitásokra is van lehetőség. A tóhoz tartozó infrastruktúra folyamatosan fejlesztés alatt áll, hogy a látogatók még komfortosabban érezhessék magukat. A Salakos tó egy igazi gyöngyszem Tatabánya környékén, amely minden évszakban más és más arcát mutatja, így sosem unalmas ide látogatni.

A tó jellemzői

A Tatabányai Salakos tó mesterséges tó, amelynek vízterülete és partvonala ideális feltételeket teremt a horgászat és a pihenés számára. A tó mélysége változó, ami különböző halfajták megtalálását teszi lehetővé. A tó környezete rendkívül zöld és természetközeli, így a horgászat mellett a természet szeretete is kielégíthető.

Halfajták

  • Ponty
  • Keszeg
  • Harcsa
  • Süllő
  • Amur

Szabályok

A tó területén a horgászat csak érvényes horgászjeggyel lehetséges. A horgászok kötelesek betartani a tóra vonatkozó szabályzatot, amely magában foglalja a kifogható halak napi és éves limitjét, valamint a horgászathoz használható eszközök típusait. A tó területén tilos a szemetelés, és minden látogató köteles a természet és a tó tisztaságának megőrzésére törekedni.

Szolgáltatások

  • Horgászbolt a tó közelében
  • Pihenőhelyek, padok és asztalok
  • Illemhelyek
  • Parkoló a tó közvetlen közelében

Jegyárak

A horgászjegyek árai változóak lehetnek a szezon függvényében. Részletes információért és az aktuális árakért érdemes ellátogatni a tó hivatalos weboldalára vagy közvetlenül a helyszínen érdeklődni.

Megközelítés és parkolás

A Tatabányai Salakos tó könnyen megközelíthető autóval és tömegközlekedési eszközökkel egyaránt. Tatabánya központjából a tó felé vezető utak jól ki vannak táblázva, így az odavezető út könnyen megtalálható. A tó mellett ingyenes parkolási lehetőség áll rendelkezésre a látogatók számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük