Skip to content
Kezdőlap » Pusztató

Pusztató

Pusztató

A Pusztató egy népszerű horgásztó, amely a természet szerelmeseinek és a horgászat rajongóinak kínál kikapcsolódási lehetőséget. Ez a festői szépségű tó egy csendes, nyugodt helyen található, távol a város zajától, így ideális helyszín a pihenésre és a horgászatra egyaránt. A tó környezete gondosan karbantartott, sok zöld területtel, ami lehetővé teszi a természet közeli élményt. A Pusztató tiszta vizű, ami hozzájárul a halak jó kondíciójához és sokszínűségéhez. A tó partján több helyen kialakítottak piknikező helyeket, ahol a horgászat mellett a családok is jól érezhetik magukat. A tó mérete és alakja is ideális a különböző horgászati technikák gyakorlásához, legyen szó pergetésről, úszózásról vagy fenékezésről. A Pusztató rendszeresen kap haltelepítést, így a horgászok egész évben találkozhatnak új kihívásokkal. A tó környékén számos kényelmi szolgáltatás áll rendelkezésre, így a horgászat mellett semmi sem zavarhatja a vendégek nyugalmát. A Pusztató nem csak a horgászok körében népszerű, hanem azok számára is, akik csak a természet szépségét szeretnék élvezni.

A tó jellemzői

A Pusztató körülbelül 10 hektár területű, átlagos mélysége 2-3 méter, ami ideális környezetet biztosít a különböző halfajták számára. A tó vizét rendszeresen ellenőrzik, hogy biztosítsák a tiszta és egészséges környezetet a halaknak és a horgászoknak egyaránt.

Halfajták

  • Ponty
  • Keszeg
  • Süllő
  • Harcsa
  • Amur

Szabályok

A Pusztató horgásztavon számos szabály van érvényben, amelyeket a horgászoknak be kell tartaniuk. Ezek közé tartozik a catch and release elv alkalmazása bizonyos halfajok esetében, a maximálisan kifogható halak számának korlátozása, valamint az, hogy éjszaka horgászni csak külön engedéllyel lehet. A részletes szabályzat a tó bejáratánál olvasható.

Szolgáltatások

  • Piknik területek
  • WC
  • Büfé
  • Horgászbolt
  • Szálláslehetőségek a közelben

Jegyárak

A napijegy ára felnőttek számára 3000 Ft, míg gyerekek és nyugdíjasok számára 2000 Ft. További információkért és csoportos kedvezményekért érdemes közvetlenül a tó üzemeltetőjével kapcsolatba lépni.

Megközelítés és parkolás

A Pusztató könnyen megközelíthető autóval, a közeli főútvonalról leágazó mellékúton keresztül. A tóhoz tartozik egy nagy parkoló, ahol a látogatók ingyenesen parkolhatnak. A pontos útvonalért és további információkért érdemes a tó hivatalos weboldalát vagy a helyi turisztikai információs központot felkeresni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük