Skip to content
Kezdőlap » Pusztaszántói Halastavak

Pusztaszántói Halastavak

Pusztaszántói Halastavak

Leírás

A Pusztaszántói Halastavak egy festői szépségű horgászparadicsom, amely a természet szerelmeseinek és a horgászat kedvelőinek egyaránt tökéletes kikapcsolódást nyújt. A tórendszer a Pusztaszántó község területén helyezkedik el, csendes és nyugodt környezetben, távol a város zajától. A tavakat körülvevő dús növényzet és a változatos állatvilág teszi igazán egyedivé ezt a helyet. A horgászat mellett a természetjárók is megtalálják számításaikat, hiszen a környék számos kirándulóútvonalat kínál. A tavak vizét rendszeresen ellenőrzik, így a vízminőség kiváló, ami hozzájárul a halállomány gazdagságához és sokszínűségéhez. A Pusztaszántói Halastavaknál a horgászok egész évben találnak maguknak megfelelő helyet, legyen szó akár családi horgászatról, akár versenyhorgászatról. A helyszín különleges hangulatot áraszt, így nem csupán a horgászat, hanem a természet közelsége is felejthetetlen élményt nyújt minden látogató számára.

A tó jellemzői

A Pusztaszántói Halastavak területe több hektárt foglal magába, több kisebb és nagyobb tóval, amelyek különböző mélységekkel és struktúrákkal rendelkeznek. A tavak partjai füvesítettek, helyenként fásított területekkel, amelyek árnyékot és pihenőhelyet biztosítanak a horgászok számára. A víz tisztasága és az aljzat változatossága ideális élőhelyet teremt a halak számára.

Halfajták

  • Ponty
  • Amur
  • Harcsa
  • Keszegfélék
  • Süllő

Szabályok

A Pusztaszántói Halastavak területén a horgászat szabályait és etikettjét minden látogatónak be kell tartania. A horgászat csak érvényes horgászjeggyel lehetséges. A fogott halakból naponta meghatározott mennyiség vihető haza, amely fajonként eltérő lehet. A területen tilos a szemetelés, minden horgásznak gondoskodnia kell a saját hulladékának elszállításáról. Éjszakai horgászat csak külön engedéllyel lehetséges.

Szolgáltatások

  • Parkoló
  • Büfé
  • WC
  • Horgászbolt
  • Kiadó horgászfelszerelés

Jegyárak

A jegyárak változhatnak a szezontól és a horgászat típusától függően. Napjegyek, hetijegyek és éves bérletek állnak rendelkezésre. A pontos árakért és a kedvezményekért érdemes közvetlenül a Pusztaszántói Halastavak üzemeltetőjével kapcsolatba lépni.

Megközelítés és parkolás

A Pusztaszántói Halastavak könnyen megközelíthetőek autóval a közeli nagyvárosokból és az ország bármely pontjáról. A helyszínhez tartozik egy nagy parkoló, ahol a látogatók ingyenesen parkolhatnak. A pontos cím és a megközelítés részleteiért érdemes előzetesen tájékozódni a hivatalos weboldalon vagy a helyi turisztikai információs központokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük