Skip to content
Kezdőlap » Mura folyó

Mura folyó

Mura folyó

Leírás

A Mura folyó Közép-Európa egyik jelentős vízfolyása, amely több országon áthaladva kínál kiváló horgászati lehetőségeket. A folyó változatos tájai és vizei a horgászok számára egyaránt izgalmas kihívást és pihenést nyújtanak. A Mura menti ökoszisztéma gazdag növény- és állatvilággal büszkélkedhet, ami hozzájárul a folyó egyedülálló horgászélményéhez. A folyó partjai sok helyen természetesek, nádassal, ligetes területekkel, ami ideális élőhelyet biztosít sok halfaj számára. A Mura folyó vize tiszta, áramlása változó, helyenként gyorsabb, máshol lassabb, ami különböző horgásztechnikák alkalmazását teszi lehetővé. A folyó mentén számos horgászhely található, amelyek közül sok könnyen hozzáférhető, míg mások eldugottabb, csendesebb részeken helyezkednek el. A horgászat mellett a Mura folyó környéke számos egyéb szabadidős tevékenységre is lehetőséget nyújt, mint például túrázás, kerékpározás vagy madárfigyelés. A Mura folyó horgászata tehát nem csupán a halak megszerzéséről szól, hanem egyben lehetőség a természet és a nyugalom élvezetére is.

A tó jellemzői

 • Változatos áramlású, tiszta vize
 • Gazdag növény- és állatvilág
 • Sokszínű horgászhelyek, természetes partokkal

Halfajták

 • Ponty
 • Keszeg
 • Süllő
 • Harcsa
 • Compó

Szabályok

A Mura folyón való horgászat során be kell tartani a helyi horgászszabályokat, amelyek célja a fenntartható horgászat és a vízi élővilág védelme. Minden horgásznak rendelkeznie kell érvényes horgászengedéllyel, és be kell tartania a kifogható halak napi és méretbeli korlátozásait. Tilos a túlzott mértékű hal kifogása, és minden horgásznak gondoskodnia kell a környezet tisztaságának megőrzéséről.

Szolgáltatások

 • Horgászboltok a folyó mentén
 • Szálláslehetőségek a közelben
 • Útbaigazítás és tanácsadás helyi horgászoktól

Jegyárak

A Mura folyón való horgászat jegyárai változhatnak a szezontól és a horgászterülettől függően. Általánosságban a napijegyek ára felnőttek számára 3000-5000 forint között mozog, míg a gyerekek és nyugdíjasok kedvezményes áron horgászhatnak. További információkért és a legfrissebb árakért érdemes felkeresni a helyi horgász egyesületek weboldalait.

Megközelítés és parkolás

A Mura folyó több országon áthalad, így a megközelítése változhat attól függően, hogy melyik szakaszán szeretnénk horgászni. Általában azonban az autóval való megközelítés a legkényelmesebb, mivel a folyó mentén több helyen is található parkoló. Ezek a parkolók általában ingyenesek, de bizonyos népszerűbb horgászhelyeknél parkolási díjat számíthatnak fel. A pontos megközelítéshez és parkolási információkhoz ajánlott előzetesen tájékozódni a kiválasztott horgászterület weboldalán vagy helyi turisztikai információs központokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük