Skip to content
Kezdőlap » Mosonszolnoki Kisbánya tó

Mosonszolnoki Kisbánya tó

Mosonszolnoki Kisbánya tó

A Mosonszolnoki Kisbánya tó egy kedvelt horgászhely, amely a természet szerelmeseinek és a horgászat rajongóinak nyújt kikapcsolódást. Ez a gyönyörű tó Mosonszolnokon található, festői környezetben, ami ideális helyszínt biztosít a nyugodt horgászathoz és a természet élvezetéhez. A tó területe változatos, így minden horgász megtalálhatja a számára ideális helyet, legyen szó part menti vagy csónakos horgászatról. A víz tiszta, ami kedvez a halak látásának, így a horgászat itt különösen izgalmas és eredményes lehet. A tó környékén kialakított pihenőhelyek, tűzrakó helyek teszik lehetővé a hosszabb időtartamú tartózkodást is. A tóban gazdag halállomány található, így a horgászok széles választékban találkozhatnak különböző halfajtákkal. A Mosonszolnoki Kisbánya tó nem csak a helyi lakosok körében népszerű, hanem az ország más részeiből érkező horgászokat is vonzza. A tó fenntartása és a horgászrend fenntartása érdekében szabályokat kell betartani, amelyek biztosítják a tó ökoszisztémájának védelmét és a horgászok biztonságát. A tóhoz könnyen hozzáférhető, jól kiépített úton lehet megközelíteni, és a közelben ingyenes parkolási lehetőség áll rendelkezésre a látogatók számára.

A tó jellemzői

A Mosonszolnoki Kisbánya tó egy mesterséges víztározó, amelyet kifejezetten a horgászat céljából alakítottak ki. A tó területe megközelítőleg 3 hektár, és átlagos vízmélysége 2-3 méter között változik. A tó partja füvesített, helyenként nádassal szegélyezett, amely ideális élőhelyet biztosít a halaknak és más vízi élőlényeknek.

Halfajták

  • Ponty
  • Keszeg
  • Harcsa
  • Süllő
  • Amur

Szabályok

A horgászat során be kell tartani a tóra vonatkozó horgászrendet, amely magában foglalja a napi fogási kvótákat, a használható eszközöket és a horgászat időtartamát. Tilos az élő hal használata csaliként, valamint a tóból halat elvinni tilos. A tó területén a szemetelés szigorúan tilos, minden horgásznak gondoskodnia kell a saját hulladékának elszállításáról.

Szolgáltatások

  • Ingatlanszolgáltatások
  • Tűzrakó helyek
  • WC

Jegyárak

A horgászjegyek árai változóak lehetnek a szezon függvényében. Napjegyek és éves bérletek egyaránt kaphatók, melyekről bővebb információ a tó kezelőjénél érhető el.

Megközelítés és parkolás

A Mosonszolnoki Kisbánya tó könnyen megközelíthető autóval a helyi úthálózaton keresztül. A tóhoz vezető út jól ki van táblázva, így a navigáció egyszerű. A tó mellett ingyenes parkoló található, ahol a látogatók kényelmesen parkolhatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük