Skip to content
Kezdőlap » Mosoni Duna

Mosoni Duna

# Mosoni Duna

## Leírás

A Mosoni Duna a Duna egyik mellékága, mely Győr közelében található, és lenyűgöző természeti környezetben kínál horgászati lehetőséget. A folyó széles víztere és változatos állománya teszi igazán vonzóvá a horgászok számára. A part menti területek zöldellő növényzettel borítottak, amelyek nem csak szemet gyönyörködtetőek, de remek élőhelyet is biztosítanak a vízi élővilágnak. A Mosoni Duna mentén számos horgászhely található, melyek közül sok könnyen hozzáférhető, így mindenki megtalálhatja a számára ideális pontot. A víz tisztasága és az áramlás változatossága miatt a halak itt különösen aktívak, így a horgászat itt nem csak pihentető, de izgalmas is lehet. A folyóparton több helyen kiépített stégek és horgászhelyek várják a látogatókat, ahol kényelmesen élvezhetik a horgászat örömeit. A Mosoni Duna környéke tökéletes választás azok számára, akik a természet csendjében, távol a város zajától szeretnének horgászni. A folyóvíz adta kihívások és a változatos halfauna garantálja, hogy minden horgászat felejthetetlen élmény legyen.

## A tó jellemzői

A Mosoni Duna jellemzően lassú folyású, helyenként gyorsabb áramlású szakaszokkal. A víz minősége kiváló, ami a benne élő halak sokszínűségét és egészségét is tükrözi. A folyó szélessége és mélysége változó, így különböző horgásztechnikák alkalmazását teszi lehetővé. A part menti területek könnyen hozzáférhetőek, és több helyen kialakított horgászhelyekkel rendelkeznek.

## Halfajták

 • Ponty
 • Keszeg
 • Süllő
 • Harcsa
 • Compó
 • Amur

## Szabályok

A Mosoni Dunán horgászni csak érvényes horgászjeggyel lehet. A területen a fogj ki-engedj vissza elvet követik, különösen a nagyobb méretű és védett halak esetében. Éjszakai horgászat csak külön engedéllyel lehetséges. Minden horgásznak be kell tartania a helyi horgászrendet, amely magában foglalja a maximálisan használható botok számát és a megengedett zsákmánymennyiséget is.

## Szolgáltatások

 • Kiépített horgászhelyek
 • Stégek
 • Parkolóhelyek
 • Horgászbolt a közelben
 • Szálláslehetőségek a folyó közelében

## Jegyárak

A napijegyek ára változó, felnőtteknek és gyerekeknek különböző árakon érhetőek el. További információkért és az aktuális árakért érdemes felkeresni a helyi horgász egyesület weboldalát vagy közvetlenül a jegyértékesítő pontokat.

## Megközelítés és parkolás

A Mosoni Duna Győr térségében található, mely autóval könnyen megközelíthető az M1-es autópályáról, Győr felől. A horgászhelyekhez vezető utak jól ki vannak táblázva, így a navigáció egyszerű. Parkolási lehetőség közvetlenül a horgászhelyek közelében található, ahol a horgászok ingyenesen vagy kis díj ellenében hagyhatják járműveiket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük