Skip to content
Kezdőlap » Kovácshidai Új tó

Kovácshidai Új tó

Kovácshidai Új tó

A Kovácshidai Új tó egy kedvelt horgászhely, amelyet a természet és a nyugalom szerelmesei különösen értékelnek. Ez a gyönyörű tó Kovácshida község területén található, csendes, békés környezetben, távol a város zajától. A tó kialakítása olyan módon történt, hogy az ide látogató horgászok minden igényét kielégítse, legyen szó akár kezdőkről, akár haladókról. A tó partján több helyen kiépített stégek találhatók, amelyek kényelmes horgászhelyet biztosítanak. A víz tisztasága és az állomány gazdagsága miatt a tó kiváló fogási esélyeket kínál. A tó környezete is ideális a pihenésre és a kikapcsolódásra, így nem csak a horgászat szerelmesei, hanem a természetjárók és a családok is szívesen látogatnak ide. A tó fenntartása és a halállomány védelme érdekében szigorú szabályokat kell betartani, amelyekről a továbbiakban is olvashat.

Leírás

A Kovácshidai Új tó egy mesterségesen létrehozott víztározó, amelyet eredetileg öntözési célokra hoztak létre, de mára a horgászat és a természetkedvelők paradicsomává vált. A tó területe több hektáron terül el, így bőven van hely a horgászat szerelmeseinek. A tó partjai fásítottak, amelyek nemcsak árnyékot biztosítanak a forró nyári napokon, hanem otthont adnak számos madárfajnak is. A tó vize tiszta, amelyet rendszeres karbantartással és a vízminőség ellenőrzésével biztosítanak. A tóban gazdag halállomány található, amely változatos horgászélményt kínál. A tó körül kialakított sétányok és pihenőhelyek tökéletes környezetet biztosítanak a természet élvezetéhez. A tóhoz könnyen hozzáférhető parkolóhelyek is rendelkezésre állnak, így a horgászok kényelmesen érkezhetnek. A tó fenntartása érdekében a horgászoknak be kell tartaniuk a helyi szabályokat és előírásokat, amelyek célja a fenntartható horgászat és a természet védelme.

A tó jellemzői

 • Méret: több hektáros terület
 • Víz típusa: édesvíz
 • Part jellege: fásított
 • Stégek száma: több, különböző pontokon
 • Vízminőség: rendszeresen ellenőrzött és karbantartott

Halfajták

 • Ponty
 • (li)Amur(/li)
  (li)Harcsa(/li)
  (li)Keszeg(/li)
  (li)Süllő(/li)

Szabályok

 • A horgászat csak érvényes horgászjeggyel lehetséges
 • (li)Éjszakai horgászat külön engedélyhez kötött(/li)
  (li)A kifogott halakból naponta csak meghatározott mennyiség vihető haza(/li)
  (li)A tó területén tilos a szemetelés és a környezet szennyezése(/li)

Szolgáltatások

 • Stégek horgászathoz
 • (li)Parkolóhelyek(/li)
  (li>Pihenőhelyek, padok(/li)
  (li>Vízminőség-ellenőrzés(/li)

Jegyárak

A jegyárak változhatnak a szezon függvényében. Részletes információért és az aktuális árakért kérjük, látogasson el a hivatalos weboldalra vagy érdeklődjön a helyszínen.

Megközelítés és parkolás

A Kovácshidai Új tó könnyen megközelíthető autóval, a közeli főútvonalról leágazva. A tóhoz vezető út jól ki van táblázva, így könnyen megtalálható. A tó mellett ingyenes parkolóhelyek állnak a látogatók rendelkezésére, amelyek elegendőek a nagyobb forgalmú napokon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük