Skip to content
Kezdőlap » Gersekaráti Sárvíz-tó

Gersekaráti Sárvíz-tó

Gersekaráti Sárvíz-tó

A Gersekaráti Sárvíz-tó egy kedvelt horgászparadicsom, mely a természet szerelmeseinek is otthont ad. Ez a gyönyörű tó a zöldellő táj ölelésében, csendes környezetben helyezkedik el, így tökéletes helyszín a pihenésre és a horgászatra egyaránt. A tó területe változatos élővilágot rejt, ami nem csak a horgászokat, de a természetfotósokat és a kirándulókat is vonzza. A víz tisztasága és a környezet gondozottsága kiemelkedő, ami a látogatók kényelmét és a tó élővilágának egészségét egyaránt szolgálja. A tóparton több helyen kiépített pihenőhelyek, tűzrakó helyek találhatóak, ahol a horgászat mellett a családok is jól érezhetik magukat. A Gersekaráti Sárvíz-tó nem csak a nyugalom szigete, hanem aktív kikapcsolódást is kínál minden korosztálynak. A horgászat mellett lehetőség van kenuzásra, és a környező erdők gyalogos felfedezésére is. A tó környéke gazdag flórában és faunában, így a természetjárók is számos felfedeznivalót találhatnak. A tó fenntartása és a környezetvédelem melletti elkötelezettség teszi a Gersekaráti Sárvíz-tavat egy igazán különleges helyszínné.

A tó jellemzői

A Gersekaráti Sárvíz-tó területe közel 10 hektár, mélysége változó, helyenként eléri a 2-3 métert is. A tó vize édesvízű, ami ideális környezetet biztosít a különböző halfajok számára. A part menti területeken sekélyebb, míg a középső részeken mélyebb. A tó körül kialakított sétányok és pihenőhelyek teszik kényelmessé a horgászatot és a természetben eltöltött időt.

Halfajták

  • Ponty
  • Keszeg
  • Harcsa
  • Süllő
  • Amur

Szabályok

A Gersekaráti Sárvíz-tó területén a horgászat csak érvényes horgászjeggyel lehetséges. A tó területén tilos a szemetelés, minden hulladékot a kijelölt helyeken kell elhelyezni. A tűzgyújtás csak a kijelölt tűzrakó helyeken engedélyezett. A horgászokat arra kérjük, hogy tartsák tiszteletben a tó élővilágát és a többi látogató nyugalmát. Éjszakai horgászat előzetes engedélyezés alapján lehetséges.

Szolgáltatások

  • Ingatlanos horgászhelyek
  • Tűzrakó helyek
  • Pihenőhelyek
  • WC-k
  • Parkoló

Jegyárak

A napijegy ára felnőtteknek 3000 Ft, gyerekeknek (14 éves kor alatt) 1500 Ft. Van lehetőség éves horgászjegy vásárlására is, melynek ára 25000 Ft. A jegyek a tó bejáratánál kaphatók, vagy előzetesen online is megvásárolhatók.

Megközelítés és parkolás

A Gersekaráti Sárvíz-tó megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel egyaránt. Autóval az M7-es autópályáról könnyen elérhető, a tóhoz vezető utak jól ki vannak táblázva. A tó mellett ingyenes parkolási lehetőség áll a látogatók rendelkezésére. Tömegközlekedéssel a közeli városokból induló buszjáratokkal érhető el, a buszmegállótól pedig egy rövid sétával érhető el a tó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük