Skip to content
Kezdőlap » Földesi horgásztó

Földesi horgásztó

Földesi horgásztó

A Földesi horgásztó egy kedvelt célpontja a horgászat szerelmeseinek, akik a természet csendjében, nyugodt környezetben szeretnék hobbijukat űzni. Ez a gyönyörű tó a vidék egyik gyöngyszeme, amely nem csak a horgászat lehetőségével, hanem lenyűgöző környezetével is várja a látogatókat. A tó területe több hektáron terül el, így bőven van hely a nyugalomra vágyó horgászok számára. A víz tisztasága és a környezet gondozottsága kiemelkedő, ami hozzájárul a kellemes horgászélményhez. A Földesi horgásztó partjai fás, bokros területekkel vannak körülvéve, amelyek nem csak árnyékot biztosítanak a forró nyári napokon, de otthont adnak számos vízi és part menti élőlénynek is. A tóban gazdag halfauna található, így a horgászok számos halfajtával találkozhatnak. A tó üzemeltetői nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra és a halállomány védelmére, így biztosítva a tó hosszú távú vonzerejét. A helyszín kiválóan alkalmas családi kirándulásokra is, ahol a horgászat mellett más szabadidős tevékenységek is űzhetőek. A tóhoz könnyen hozzáférhető parkolók és kényelmes sétányok vezetnek, így mindenki számára egyszerű a megközelítés. A Földesi horgásztó tehát tökéletes választás azok számára, akik a természetben, nyugodt körülmények között szeretnének horgászni.

A tó jellemzői

A Földesi horgásztó jellemzői közé tartozik a kiváló vízminőség, a változatos növényzet és a gazdag halfauna. A tó mélysége változó, ami lehetővé teszi többféle horgászati technika alkalmazását. A part menti területek és a mélyebb vízrétegek egyaránt otthont adnak a halaknak, így a horgászok széles spektrumú halfajokra számíthatnak.

Halfajták

 • Ponty
 • Keszeg
 • Süllő
 • Harcsa
 • Amur
 • Compó

Szabályok

A Földesi horgásztóban a horgászat során be kell tartani a helyi szabályokat és előírásokat, amelyek célja a halállomány védelme és a horgászok biztonságának garantálása. Fontos, hogy minden horgász rendelkezzen érvényes horgászjeggyel, és csak a megengedett eszközöket és módszereket használja. A tó területén tilos a szemetelés, a tűzgyújtás és a zajos viselkedés.

Szolgáltatások

 • Horgászbolt a helyszínen
 • Kölcsönözhető horgászfelszerelés
 • Pihenőhelyek, padok és asztalok
 • Illemhelyek
 • Parkoló a tó közelében

Jegyárak

A Földesi horgásztó aktuális jegyárait és a különböző horgászjegyek típusait a tó üzemeltetőjének hivatalos weboldalán vagy a helyszínen található információs táblákon lehet megtekinteni. Általánosságban elmondható, hogy a jegyárak kedvezőek, és többféle jegytípus közül lehet választani, attól függően, hogy valaki napijegyet vagy hosszabb időszakra szóló bérletet szeretne vásárolni.

Megközelítés és parkolás

A Földesi horgásztó könnyen megközelíthető autóval és tömegközlekedési eszközökkel egyaránt. A tóhoz vezető utak jól ki vannak táblázva, így a navigáció egyszerű. A tó mellett ingyenes parkoló található, amely elegendő helyet biztosít a látogatók számára. A parkoló közelsége miatt a horgászfelszerelés szállítása is kényelmesen megoldható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük