Skip to content
Kezdőlap » Egerszalóki víztározó

Egerszalóki víztározó

Egerszalóki víztározó

Az Egerszalóki víztározó egy népszerű horgászhely Észak-Magyarországon, mely kiváló lehetőséget nyújt a horgászat szerelmeseinek. A tó festői környezetben, Egerszalók község közelében helyezkedik el, így nem csak a horgászat, hanem a természet szeretői számára is ideális kikapcsolódást biztosít. A víztározó mesterségesen létesült, célja eredetileg az öntözés és az árvízvédelem volt, azonban ma már a horgászaté a főszerep. A tó partja több helyen is hozzáférhető, így különböző típusú horgászatokra ad lehetőséget – legyen szó parton, csónakból vagy stégről történő horgászatról.

A víztározó területe és mélysége változatos, ami lehetővé teszi többféle halfaj megtalálását és befogadását. A tiszta víz és a jól karbantartott környezet ideális élőhelyet biztosít a halak számára, így a horgászélmény mindig gazdag és változatos. A tó környékén több pihenőhely is található, ahol a horgászat mellett a családok is jól érezhetik magukat. Az Egerszalóki víztározó nem csak a helyi lakosok, hanem a távolabbról érkező horgászok körében is népszerű, köszönhetően a jó halállománynak és a kiváló horgászati feltételeknek.

A tó jellemzői

Az Egerszalóki víztározó jellemzői között szerepel a változatos mélységű és területű vízfelület, ami többféle horgászati módszer gyakorlását teszi lehetővé. A tó környezete jól karbantartott, a víz minősége kiváló, ami hozzájárul a gazdag halállomány fenntartásához. A tó partján több helyen is kialakítottak horgászhelyeket, amelyek könnyű hozzáférést és kényelmes horgászatot biztosítanak.

Halfajták

  • Ponty
  • Keszeg
  • Süllő
  • Harcsa
  • Amur

Szabályok

Az Egerszalóki víztározón a horgászat során be kell tartani a helyi szabályokat és rendelkezéseket. Fontos, hogy minden horgász rendelkezzen érvényes horgászjeggyel, és csak a kijelölt területeken végezze a horgászatot. A fogási kvóták és a méretkorlátozások betartása kötelező, továbbá az élőhalas horgászat tilos. A tiszteletben tartandó szabályok célja a halállomány védelme és a fenntartható horgászat biztosítása.

Szolgáltatások

  • Parkoló
  • Pihenőhelyek
  • Büfé
  • WC
  • Horgászbolt

Jegyárak

A jegyárak változhatnak a szezon függvényében, és különböző típusú jegyek érhetőek el, mint például napijegy, hetijegy vagy éves bérlet. A pontos árakért és a jegyvásárlás részleteiért érdemes felkeresni a hivatalos weboldalt vagy közvetlenül a tó kezelőjét.

Megközelítés és parkolás

Az Egerszalóki víztározó könnyen megközelíthető autóval Egerszalók irányából, ahol jól kiépített parkoló található a horgászok és látogatók számára. A tóhoz vezető út jól ki van táblázva, így az odatalálás nem okozhat gondot. A parkoló közvetlenül a tó mellett helyezkedik el, így a horgászfelszerelés szállítása is egyszerű.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük