Skip to content
Kezdőlap » Dabas-Mánteleki horgásztó

Dabas-Mánteleki horgásztó

Dabas-Mánteleki horgásztó

A Dabas-Mánteleki horgásztó Dabas városához közel, békés és természetközeli környezetben található, ideális helyszín a horgászat szerelmeseinek. A tó kiválóan alkalmas mind a pihenésre, mind a sportolásra vágyó horgászok számára. A víz tisztasága és a környezet nyugalma garantálja, hogy a horgászat itt nemcsak eredményes, de kikapcsolódást is nyújt. A tó partján kialakított pihenőhelyek, sütögető helyek teszik lehetővé a családok és baráti társaságok számára, hogy kellemesen töltsék el az időt. A Dabas-Mánteleki horgásztóban a horgászat élményét a változatos halfauna is gazdagítja, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább kedvező horgászati lehetőséget. A tó rendszeres karbantartásának köszönhetően a vízminőség kiváló, ami hozzájárul a halállomány egészségéhez és bőségéhez. A tó környékén található természetes élőhelyek a madarak és más vadvilág számára is otthont biztosítanak, így a horgászat mellett a természet szerelmesei is megtalálják számításaikat. A tóhoz való könnyű hozzáférés és a kényelmes parkolási lehetőségek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a Dabas-Mánteleki horgásztó egyre népszerűbb legyen a horgászok körében.

A tó jellemzői

A Dabas-Mánteleki horgásztó területe több hektárt foglal magába, mélysége változó, ami lehetővé teszi többféle horgászati módszer alkalmazását is. A tó partja jól karbantartott, a horgászhelyek könnyen hozzáférhetőek és kényelmesek. A tó vize tiszta, átlátszó, ami nemcsak a horgászat szempontjából előnyös, hanem a vízi élővilág számára is ideális körülményeket teremt.

Halfajták

  • Ponty
  • Keszeg
  • Harcsa
  • Süllő
  • Amur

Szabályok

A Dabas-Mánteleki horgásztónak megvannak a maga szabályai, amelyeket minden horgásznak be kell tartania. Ezek közé tartozik a horgászat napkeltétől napnyugtáig történő korlátozása, a kifogott halak minimális méretének és mennyiségének meghatározása, valamint az, hogy minden horgásznak rendelkeznie kell érvényes horgászjeggyel. A tó területén tilos a szemetelés, és minden horgásznak gondoskodnia kell a saját hulladékának elszállításáról.

Szolgáltatások

  • Pihenőhelyek
  • Sütögető helyek
  • WC
  • Parkoló

Jegyárak

A Dabas-Mánteleki horgásztó aktuális jegyárait és a különböző típusú engedélyek árait a tó kezelőjénél vagy a hivatalos weboldalon lehet megtekinteni. Általában kínálnak napijegyeket, valamint hosszabb időszakra szóló bérleteket is.

Megközelítés és parkolás

A Dabas-Mánteleki horgásztó Dabas városától nem messze található, könnyen megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel egyaránt. A tóhoz vezető út jól ki van táblázva, így az odatalálás nem okozhat gondot. A tó mellett kényelmes és biztonságos parkolási lehetőséget biztosítanak a látogatók számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük