Skip to content
Kezdőlap » Bódva folyó

Bódva folyó

Bódva folyó

A Bódva folyó Magyarország északkeleti részén, a Bükkalján ered, és Szlovákiában, a Sajóba ömlik. Ez a festői szépségű folyó kiváló horgászvizekkel büszkélkedhet, amelyek a természet és a horgászat szerelmeseit egyaránt vonzzák. A folyó mentén található szakaszok változatosak; vannak csendes, lassan folyó részek, valamint gyorsabb sodrású szakaszok is, amelyek kihívást jelentenek a horgászok számára. A Bódva folyó vize tiszta, amely hozzájárul a benne élő halak gazdag állományának fenntartásához. A part menti növényzet változatos, több helyen sűrű bozótosok és fák övezik a folyót, ami természetes búvóhelyet biztosít a halak számára, és kedvező feltételeket teremt a pergető horgászat számára is. A folyó menti táj változatos, így a horgászat mellett a természetjárás kedvelői is megtalálják a számításukat. A Bódva folyó horgászati lehetőségeit tekintve egyaránt kínál kihívást a kezdő és a tapasztalt horgászok számára. A folyó horgászati területei jól elérhetőek, és a part menti infrastruktúra is fejlett, így a horgászat kényelmes és zavartalan. A Bódva folyó egy igazi gyöngyszem a magyarországi horgászvizek között, amely minden évszakban kínál valami újat és izgalmasat a horgászok számára.

A tó jellemzői

A Bódva folyó jellemzően változatos sodrású, helyenként gyorsabb, máshol lassabb folyású szakaszokkal rendelkezik. A víz minősége kiváló, a part menti növényzet gazdag és változatos. A folyó hossza és a hozzá tartozó horgászterületek széles skálát kínálnak a horgászat szerelmeseinek.

Halfajták

  • Ponty
  • Keszeg
  • Süllő
  • Harcsa
  • Compó
  • Csuka

Szabályok

A Bódva folyón a horgászat során be kell tartani a magyarországi horgászrendet. Minden horgásznak rendelkeznie kell érvényes horgászengedéllyel. Tilos az éjszakai horgászat, valamint a tilalom alá eső területeken való horgászat. A kifogott halakból naponta csak meghatározott mennyiség és méret tartható meg.

Szolgáltatások

  • Horgászboltok a közelben
  • Pihenőhelyek, tűzrakó helyek
  • Parkolóhelyek
  • Szálláslehetőségek a folyó közelében

Jegyárak

A Bódva folyóra szóló napi, heti vagy éves horgászjegyek árai változóak. Az aktuális jegyárakért és engedélyekért érdeklődjön a helyi horgász egyesületeknél vagy a horgászboltokban.

Megközelítés és parkolás

A Bódva folyóhoz való megközelítés autóval a legkényelmesebb, több helyen kijelölt parkoló található a folyó mentén. A folyó több település mellett is áthalad, így tömegközlekedéssel is elérhető, de a legtöbb horgászterületet autóval vagy gyalogosan célszerű megközelíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük