Skip to content
Kezdőlap » Bicsérdi horgásztó

Bicsérdi horgásztó

Bicsérdi horgásztó

A Bicsérdi horgásztó egy festői szépségű hely, ahol a természet szerelmesei és a horgászat kedvelői egyaránt megtalálják a számításaikat. Ez a gyönyörű tó Bicsérd község területén helyezkedik el, csendes és nyugodt környezetben, távol a város zajától, így tökéletes helyszín a pihenésre és a horgászatra egyaránt. A tó területe több hektárt foglal magában, így bőven van hely a horgászoknak, hogy megtalálják a számukra ideális pecázó helyet. A víz tisztasága és gazdag halállománya miatt a tó kiváló horgászélményt nyújt minden korosztály számára. A part menti növényzet változatos, helyenként sűrű bozótosokkal, máshol nyílt területekkel, ami még izgalmasabbá teszi a horgászatot. A tó környékén kialakított pihenőhelyek, tűzrakó helyek és sétányok teszik lehetővé, hogy a horgászaton kívül is élvezni lehessen a természet szépségét. A Bicsérdi horgásztó nem csak a horgászokat, hanem a családokat és a természetjárókat is várja, hiszen a környék bővelkedik kirándulóhelyekben és látnivalókban. A tóban gazdag halállomány található, így a horgászsiker szinte garantált. A tó gondozása és karbantartása folyamatos, így mindig kellemes környezetben horgászhatunk. A helyi horgászegyesület szervezésében rendszeresen kerülnek megrendezésre horgászversenyek is, amelyek jó lehetőséget biztosítanak a horgásztudás megmérettetésére.

A tó jellemzői

A Bicsérdi horgásztó területe több hektár, amely változatos partvonallal és mélységgel rendelkezik. A tó átlagos mélysége 2-3 méter, de helyenként elérheti az 5 métert is. A víz minősége kiváló, rendszeres ellenőrzés alatt áll, így a halak egészségesek és életerősek. A tó környezete gondozott, a part menti növényzet változatos, ami nem csak szép látványt nyújt, hanem jó búvóhelyet is biztosít a halak számára.

Halfajták

 • Ponty
 • Keszeg
 • Süllő
 • Harcsa
 • Amur
 • Compó

Szabályok

A Bicsérdi horgásztó használatával kapcsolatos alapvető szabályok a következők: horgászat csak érvényes horgászjeggyel lehetséges, éjszakai horgászat külön engedélyhez kötött, a fogott halakból naponta maximum 5 kg vihető haza. A tó területén tilos a szemetelés, a tűzgyújtás csak a kijelölt helyeken engedélyezett. Minden horgásznak tiszteletben kell tartania a többi horgász nyugalmát, és óvnia kell a természetet.

Szolgáltatások

 • Pihenőhelyek
 • Tűzrakó helyek
 • WC
 • Parkoló
 • Horgászbolt a közelben

Jegyárak

A napijegy ára felnőtteknek 3000 Ft, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 1500 Ft. Éves horgászjegy is kapható, melynek ára 25000 Ft felnőtteknek, és 12000 Ft gyerekeknek és nyugdíjasoknak. Éjszakai horgászatra külön jegyet kell váltani, melynek ára 5000 Ft.

Megközelítés és parkolás

A Bicsérdi horgásztó Bicsérd községben található, mely autóval könnyen megközelíthető a főbb utakról. A tóhoz vezető út jól kiépített és karbantartott. A tó mellett ingyenes parkolási lehetőség áll rendelkezésre a horgászok és látogatók számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük