Skip to content
Kezdőlap » Berettyó folyó

Berettyó folyó

Berettyó folyó

A Berettyó folyó Kelet-Magyarországon található, hosszú és változatos partszakaszokkal rendelkezik, amelyek ideálisak a horgászat szerelmeseinek. Ez a folyó a Kárpát-medence egyik jelentős édesvízi élőhelye, amely számos halfaj otthona. A Berettyó folyó mentén több település is található, így könnyen elérhető és különböző szolgáltatások állnak rendelkezésre a horgászok számára. A folyó vize tiszta, amely kedvez a halak szaporodásának és növekedésének. A part menti növényzet változatos, több helyen sűrű bozótosokkal, amelyek ideális búvóhelyet nyújtanak a halaknak. A Berettyó folyóban horgászni egyaránt lehet a parton, vagy csónakból, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb módot. A folyó menti horgászhelyek jól karbantartottak és biztonságosak, így a családok is nyugodtan élvezhetik a természet közelségét. A horgászszezonban a folyó menti települések horgászversenyeket is szerveznek, amelyek jó lehetőséget biztosítanak a horgásztudás megmérettetésére. A Berettyó folyó tehát nem csak a horgászatot kedvelőknek nyújt kiváló lehetőséget, hanem azoknak is, akik a természet csendjében szeretnének kikapcsolódni.

A tó jellemzői

A Berettyó folyó jellemzői közé tartozik a változatos mélység és a tiszta, áramló víz, amely ideális környezetet biztosít a halak számára. A folyó mentén található nádasok, bozótosok és vízi növényzet gazdag élőhelyet nyújtanak a halaknak.

Halfajták

  • Ponty
  • Keszeg
  • Harcsa
  • Süllő
  • Compó

Szabályok

A Berettyó folyón való horgászathoz érvényes állami horgászjegy és a helyi horgász egyesület által kiadott területi engedély szükséges. A folyón érvényesek az országos horgászati szabályok, beleértve a méret- és fogási korlátozásokat, valamint az éjszakai horgászat szabályait. Tilos a túlzott mennyiségű hal kifogása, és minden horgásznak tiszteletben kell tartania a környezetvédelmi előírásokat.

Szolgáltatások

  • Horgászboltok a folyó mentén
  • Csónak kölcsönzés
  • Szálláslehetőségek a közelben
  • Horgászversenyek szervezése

Jegyárak

A jegyárak változhatnak a szezontól és a horgász egyesülettől függően. Részletes információért és aktuális árakért érdemes közvetlenül a helyi horgász egyesületekhez fordulni.

Megközelítés és parkolás

A Berettyó folyó könnyen megközelíthető autóval a főbb útvonalakról. A folyó menti településeken általában ingyenes vagy kedvezményes parkolási lehetőségek állnak rendelkezésre a horgászok számára. A pontos helyszínek és parkolási információkért érdemes előre tájékozódni a helyi önkormányzatok vagy horgász egyesületek felé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük