Skip to content
Kezdőlap » Alsózsolcai Házgyári tó

Alsózsolcai Házgyári tó

Alsózsolcai Házgyári tó

Az Alsózsolcai Házgyári tó egy népszerű horgászparadicsom, amely a horgászat szerelmeseinek kínál kikapcsolódást és nyugodt, természetközeli élményt. Ez a mesterségesen létrehozott tó Miskolc közelében, Alsózsolca területén található, és évek óta kedvelt célpontja a helyi és környékbeli horgászoknak. A tó környezete békés és festői, így nem csak a horgászat, hanem a természet szeretete miatt is érdemes ide ellátogatni. A víz tisztasága és a tóban élő halak sokfélesége garantálja, hogy a horgászat itt mindig sikeres és élvezetes legyen. A tóparton több helyen kialakítottak pihenőhelyeket, ahol a horgászat mellett lehetőség van a pihenésre és a természet élvezetére is. A tó környékén számos madárfaj és egyéb vadállat is megfigyelhető, így a természetfotózás kedvelői számára is kiváló helyszín. A Házgyári tó nem csak a tapasztalt horgászoknak, hanem kezdőknek és családoknak is ideális választás, hiszen a tóparton kialakított infrastruktúra és a rendelkezésre álló szolgáltatások mindenki számára kényelmes és biztonságos horgászatot tesznek lehetővé.

A tó jellemzői

Az Alsózsolcai Házgyári tó területe közel 10 hektár, mélysége változó, átlagosan 2-3 méter között mozog. A tó mesterségesen lett kialakítva, így a víznyerés és a vízszint szabályozása is mesterségesen történik. A tó vize tiszta, amelyet rendszeres karbantartással és a természetes vízi élővilág megőrzésével biztosítanak.

Halfajták

  • Ponty
  • Keszeg
  • Harcsa
  • Süllő
  • Amur

Szabályok

A tó területén a horgászat csak érvényes horgászjeggyel lehetséges. A horgászat során mindenki köteles betartani a tóra vonatkozó szabályzatot, amely magában foglalja a kifogható halak napi és éves kvótáját, valamint a horgászathoz használható eszközök és módszerek meghatározását. A tó területén tilos a szemetelés, a tűzgyújtás csak a kijelölt helyeken engedélyezett. A horgászhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

Szolgáltatások

  • Horgászbolt a tó közelében
  • Kijelölt tűzrakó helyek
  • Pihenőpadok és asztalok a parton
  • WC

Jegyárak

A napijegy ára felnőtteknek 2500 Ft, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 1500 Ft. További információkért és a bérletek árairól érdeklődjön a tó üzemeltetőjénél vagy a horgászboltban.

Megközelítés és parkolás

Az Alsózsolcai Házgyári tó Miskolctól autóval körülbelül 10 perc alatt érhető el, a legjobb, ha az M30-as autópályán közelítjük meg, majd Alsózsolca felé kanyarodunk. A tóhoz vezető út jól ki van táblázva, így könnyen megtalálható. A tó mellett ingyenes parkoló található, amely elegendő helyet biztosít a látogatók számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük