Skip to content
Kezdőlap » Ácsi Malom tó

Ácsi Malom tó

Ácsi Malom tó

Az Ácsi Malom tó egy népszerű horgászparadicsom, mely a természet szerelmeseinek és a horgászat rajongóinak egyaránt tökéletes kikapcsolódási lehetőséget kínál. Felejthetetlen élményben lehet része mindenkinek, aki ellátogat ide. A tó festői környezetben, Ács község szívében helyezkedik el, így könnyedén elérhető a környékbeliek számára is. A víz tisztasága és a környezet nyugalma garantálja, hogy a horgászat mellett a pihenés is maradandó élmény legyen. A tó területén számos kényelmi szolgáltatás áll a horgászok és látogatók rendelkezésére, így biztosítva a kellemes időtöltést. A vízparti növényzet gazdag, ami nem csak esztétikai élményt nyújt, hanem otthont ad számos vízi és part menti élőlénynek is. A tó környéke ideális piknikezésre és természetjárásra, így a horgászat mellett más szabadidős tevékenységekkel is gazdagíthatjuk programunkat. A tóban gazdag halfauna található, ami kihívást és izgalmat ígér a horgászoknak. A tó fenntartói nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra és a természet védelmére, így a horgászat mellett a környezettudatosság is fontos szerepet kap. A tó egész évben látogatható, így a horgászszezon függetlenül bármikor élvezhetjük a természet és a horgászat adta örömöket.

A tó jellemzői

Az Ácsi Malom tó területe körülbelül 3 hektár, mélysége változó, átlagosan 2-3 méter között mozog. A tó vize tiszta, átlátszó, ami kedvez a horgászatnak és a vízi élővilág megfigyelésének egyaránt. A part menti területeken pihenőpadok, fedett pavilonok találhatók, amelyek kényelmes pihenést biztosítanak a látogatóknak. A tó körül kijelölt sétányok vezetnek, amelyek lehetővé teszik a természet szépségeinek felfedezését.

Halfajták

  • Ponty
  • Keszeg
  • Harcsa
  • Süllő
  • Amur

Szabályok

A tó területén a horgászat csak érvényes horgászjeggyel lehetséges. A horgászoknak be kell tartaniuk a kifogható halak napi és méretkorlátozásait. A tóban tilos a fürdőzés és a vízi járművek használata. A horgászhelyeket tisztán kell tartani, a hulladékot a kijelölt helyeken kell elhelyezni. Éjszakai horgászat csak külön engedéllyel lehetséges.

Szolgáltatások

  • Pihenőpadok és fedett pavilonok
  • Sütögető helyek
  • WC
  • Ingyenes parkoló

Jegyárak

A napijegy ára felnőtteknek 2500 Ft, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 1500 Ft. Éves bérlet is kapható, melynek ára 25000 Ft. A jegyek megvásárolhatók a tó bejáratánál található jegypénztárban.

Megközelítés és parkolás

Az Ácsi Malom tó Ács községben található, mely könnyen megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel egyaránt. Autóval az M1-es autópályáról lekanyarodva, a község központján áthaladva érhető el a tó. Tömegközlekedéssel a közelben lévő városokból induló buszjáratokkal lehet eljutni Ácsra, onnan pedig gyalogosan vagy helyi buszokkal a tóig. A tó mellett ingyenes parkolási lehetőség áll a látogatók rendelkezésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük