Skip to content
Kezdőlap » Abaligeti horgásztó

Abaligeti horgásztó

Abaligeti horgásztó

Az Abaligeti horgásztó Baranya megyében, a festői szépségű Mecsek-hegység lábánál fekszik, közel Abaliget községhez. Ez a gyönyörű természeti környezetben elhelyezkedő tó kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt mind a helyi lakosoknak, mind a távolabbról érkező horgászoknak. A tó tiszta vizének köszönhetően a horgászat mellett a természet szerelmesei is megtalálják számításaikat. A tóparton több pihenőhely is kialakításra került, ahol a horgászat szüneteiben lehetőség van a természet csendjének élvezetére.

A tó környezete rendkívül gazdag növény- és állatvilágban, így a horgászat mellett a természetjárás kedvelői is találnak maguknak elfoglaltságot. A tóparti séták során gyakran megfigyelhetőek vadkacsák, nyulak és egyéb erdei állatok. A tó vize gazdag halállományban, így a horgászok széles választékban találkozhatnak különböző halfajtákkal. Az Abaligeti horgásztó nemcsak a tapasztalt horgászoknak kínál kihívásokat, hanem a kezdők számára is ideális helyszín a horgászat elsajátításához.

A tó jellemzői

A tó területe közel 5 hektár, átlagos mélysége 2-3 méter, ami ideális feltételeket biztosít a különböző halfajok számára. A tó vizét rendszeresen ellenőrzik, így a vízminőség kiváló, ami hozzájárul a halak egészséges fejlődéséhez.

Halfajták

  • Ponty
  • Keszeg
  • Süllő
  • Harcsa
  • Amur

Szabályok

A tónál a horgászat szabályait szigorúan be kell tartani. Tilos a tóból halat kifogni tilalmi időszakban, valamint minden horgásznak rendelkeznie kell érvényes horgászjeggyel. A tó területén a szemetelés szigorúan tilos, mindenki köteles a maga után hagyott hulladékot elszállítani.

Szolgáltatások

  • Horgászbolt a tó közelében
  • Pihenőhelyek, tűzrakó helyek
  • WC, mosdó

Jegyárak

A napijegy ára felnőtteknek 3000 Ft, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 1500 Ft. További információk és kedvezmények a helyszínen érhetőek el.

Megközelítés és parkolás

Az Abaligeti horgásztó könnyen megközelíthető autóval, a közelben ingyenes parkolási lehetőség biztosított. A tó GPS koordinátái segítségével könnyedén megtalálható. A tóhoz vezető utak jól ki vannak táblázva, így az odautazás nem jelenthet problémát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük